duminică, decembrie 12

DARUL MEU pentru CRĂCIUNUL LOR!

duminică, decembrie 12

Acest proiect a fost iniţiat de Ciprian, a primit sprijin din partea Organizaţiei Naţionale a Bloggerilor din România şi a unui număr mare de sponsori.

Ideea lui Ciprian este una frumoasă:

25 de copii din Sibiu cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani care provin din familii defavorizate, ar putea avea un Crăciun mai fericit cu sprijinul material al comunităţii de bloggeri sibieni şi a sponsorilor atraşi de aceştia.


În cadrul proiectului ,,Darul meu pentru Crăciunul lor” fiecare blogger (autor al unui jurnal online) va presta o activitate din care va dona minim 50 de lei. De asemenea fiecare blogger va încerca să atragă cât mai multe firme sibiene în demersul de a oferi un Crăciun de neuitat la 25 de copii. Fiecare copil va primi cadouri constând în dulciuri, sucuri, jucării, haine, încăţăminte, produse educative si de igiena personala.

Cei 25 de copii beneficiari sunt aleşi din familii defavorizate pe baza anchetei sociale desfăşurate de catre o asociaţie sibiană (ARAPAMESU).

Evenimentul special în cadrul căruia copii îşi vor primi cadourile va avea loc la Hipermarketul Carrefour în 17 decembrie 2010.

Şi eu particip! :)

Ideea este că nu mă pricep, din păcate, la foarte multe lucruri, iar până să scot bani din "Stand-up comedy" va mai dura :)

Lume-lume, Luni, 13 decembrie 2010, voi acorda consultaţii juridice în contul proiectului "DARUL MEU pentru CRĂCIUNUL LOR".

Aşa că...dacă aveţi probleme juridice şi dacă vreţi să puneţi şi voi umărul NU ezitaţi să mă vizitaţi!

Dacă vreţi doar să ajutaţi, o puteţi face prin două modalităţi: prin acordarea unei sponsorizări sau oferirea de produse pentru copii, scriindu-i lui Ciprian Drăghici la adresa:

gigelitatea@gmail.com

Vă mulţumes frumos!

duminică, decembrie 5

Principiul specialităţii. Avem specialişti?

duminică, decembrie 5

Vorbeam cu un prieten zilele trecute şi achiesam, în principiu, la opinia lui cu privire la faptul că, în profesia noastră, ca avocat, ar fi ideal să te specializezi.

Eu am râs, evident, suferind de cinism cronic şi sugerându-i că poate e vorba doar de o schimbare de denumire.
Dar, dacă aşa îi spune mai nou, atunci …să ne specializăm, zic!
De altfel, prietenul meu avea dreptate.( !?)
De exemplu sunt mulţi procurori care s-au făcut avocaţi. Deci specialişti în penal. Motivele sunt evidente, nu?
Aşa au argumente suficient de speciale să-i convingă pe foştii colegi.
Astfel că sunt două feluri de avocaţi: SPecializaţi şi NEspecializaţi.

Dar, pe de altă parte, de ce să te specializezi când poţi fi polivalent?
Cum să nu invidiezi un om care face multe şi de (a se citi şi cu prepoziţia „pe” în unele cazuri) toate? Un prestidigitator?

În speţă, cred că ar trebui propus un multiplu de referinţă.
Adică dacă cineva este şi patron de holding, inginer, proaspăt doctor şi intervievat într-o anchetă fâsâită de DNA (Oau….) atunci să fie decorat. (!?)
Sau dacă eşti patron de grup, rotaractian (şi aici NU mă refer la vreo categorie de fani Star Trek, deşi funcţionează pe aceleaşi principii) şi predai zumba (şi aici mă refer la „zumba”) este evident că ai toate motivele să stârneşti invidia muritorilor de rând. (!?)

Revenind la multiplul de referinţă, eu una propun cifra 3 şi acordarea unui număr aferent de STRESE, indivizilor talentaţi care jonglează cu cel puţin tot atâtea bile.

Dar, revenons-en à nos moutons …am dorit să vă vorbesc despre principiul specialităţii capacităţii persoanei juridice.

Ştiaţi că…?


Capacitatea de folosinţă, într-un sens larg, este formată din drepturile civile pe care persoana juridică le poate dobândi precum şi din obligaţiile civile pe care şi le poate asuma.
În sens restrâns însă, persoana juridică nu poate avea acele drepturi şi acele obligaţii care, prin esenţa lor, pot aparţine numai persoanelor fizice, precum şi acele drepturi şi obligaţii care NU corespund specificului capacităţii sale juridice, adică principiului specialităţii.

Persoanele juridice fără scop patrimonial pot avea doar acele drepturi şi obligaţii civile care sunt necesare pentru realizarea scopului, stabilit prin lege, actul de constituire sau statut, sancţiunea nerespectării acestor dispoziţii legale constând în nulitatea absolută a persoanei juridice.

Referitor la conţinutul capacităţii de folosinţă a unei persoane juridice, „Afacerea Zappa” a iscat în doctrina veche o controversă.
Potrivit unora dintre opiniile exprimate, o persoană juridică legal înfiinţată conform dispoziţiilor legale a unui stat poate să funcţioneze „să-şi prelungească activitatea şi să exercite drepturi” pe teritoriul unui stat străin, fără a fi necesară recunoaşterea sau autorizarea sa de către acesta din urmă.
Per a contrario, pornind de la teoria ficţiunii persoanei juridice, s-a considerat că voinţa unui stat de a recunoaşte sau autoriza înfiinţarea unei persoane juridice nu-i acordă prerogativa de a-şi impune această voinţă şi altor state, întrucât însuşi suveranitatea sa este limitată, fiind inadmisibilă crearea de către un stat a unei ficţiuni universale.[1]

Specifică pentru persoanele juridice este limitarea capacităţii de folosinţă cunoscută sub forma principiului specialităţii, potrivit căruia persoana juridică nu poate avea decât acele drepturi care corespund scopului ei, stabilit de lege, sau scopului generic, precum şi de actul de înfiinţare sau statut, sau scopului concret.

Este însă de menţionat faptul că acest principiu se referă doar la capacitatea de a fi parte în actele juridice şi deci nu limitează capacitatea delictuală a persoanei.

În ceea ce priveşte controversa născută în jurul chestiunii incompatibilităţii principiului specialităţii cu răspunderea penală a persoanei juridice, amintim opinia care se pronunţă în favoarea reţinerii acestei incompatibilităţi şi care foloseşte drept argumente ideea că legea acordă personalitate juridică entităţilor colective şi le stabileşte în acelaşi timp, din raţiuni practice, limitele activităţii, interzicând depăşirea acestora.
Aşadar, săvârşirea de infracţiuni nu poate forma scopul unui persoane juridice, pentru că ea poate fiinţa numai în temeiul unui scop legal. În acest sens, principiul specialităţii limitează activităţile persoanei la cele care sunt necesare atingerii scopului său, astfel că atunci, când ea comite o infracţiune îşi pierde capacitatea şi personalitatea juridică.
Pe de altă parte, susţinătorii tezei compatibilităţii, susţin că o persoană juridică poate să desfăşoare o activitate specifică şi poate comite infracţiuni care sunt legate tocmai de această activitate, fără a depăşi limitele specialităţii scopului său. În realitate, orice infracţiune se situează mai mult sau mai puţin în afara competenţelor recunoscute persoanei juridice, iar controversa a apărut datorită confuziei dintre două noţiuni: scopul pentru care a fost creată persoana juridică şi scopurile urmărite de aceasta pe parcursul existenţei sale. Importantă pentru angajarea răspunderii acesteia este existenţa unei legături între activitatea persoanei juridice şi infracţiunea comisă şi nu principiul specialităţii capacităţii de folosinţă.[2]

Aşa cum literatura de specialitate a subliniat, capacitatea de folosinţă nu rămâne întotdeauna invariabilă pe parcursul existenţei persoanei juridice. Etiologic, modificarea scopului antrenează modificarea corespunzătoare a conţinutului capacităţii de folosinţă.

[1] Principiul potrivit căruia este necesară recunoaşterea sau autorizarea unei persoane juridice străine pentru ca aceasta să poate să îşi exercite drepturile pe teritoriul unei stat nu se aplică persoanelor naturale sau necesare, precum statul, comunele şi judeţele, care odată recunoscute ca fiind corpuri politice îşi pot exercita drepturile şi în alt stat. În „Afacerea Zappa”, statul grec a avut calitatea de reclamant şi a revendicat moştenirea după Vanghelie Zappa (D.Alexandresco, Explicaţiunea teoretică şi practică a dreptului român în comparaţiune cu legile vechi şi cu principile legislaţiunii străine, t.I, ediţia a II-a, Editura Tipografiei Ziarului "Curierul Judiciar", Bucureşti, 1906, p.269 şi urm.);

[2] A se vedea F. Streteanu, R.Chirică, Răspunderea penală a persoanei juridice, Editura Rosetti, Bucureşti, 2002, p.50 şi urm.;

P.S.
Ulterior postării, am fost provocată de către Eliza să dezvălui ce cadouri am primit de Moş Nicolae :)
Asta m-a bucurat. Eliza a presupus că am fost suficient de cuminte pentru ca Moşu să treacă şi pe la mine.
Deci, cel puţin la nivelul aparenţelor stau bine :)

Şi pe la mine a trecut Moşu` :)

La fel ca atunci ca atunci când eram copil, mi-a adus cărţi şi dulciuri.

Titlurile şi tipurile s-au schimbat însă :)

Deci Moşu' a trecut şi mi-a lăsat Istoria secretă a lumii – Jonathan Black şi Simbolul Pierdut- Dan Brown :)

Să nu uit…şi Haribo :)

Nota Bene: Fără jordiţă :)





EMIL CIORAN. PRIMUL DINTRE CEI 10 MARI SIBIENI

„10 MARI SIBIENI”


COMUNICAT DE PRESĂ

În urma voturilor exprimate de sibieni, atât pe internet cât şi pe taloanele aflate în locaţiile partenere ale campaniei „10 Mari Sibieni”, au fost numărate un total de 10.114 voturi.

În urma acestora cel mai mare sibian este: Emil CIORAN.

Ordinea celorlaţi mari sibieni, decisă de voturile exprimate, este următoarea:

Lucian BLAGA, Octavian GOGA, Samuel von BRUKENTHAL, Gheorghe LAZĂR, Andrei ŞAGUNA, Hermann OBERTH, Ion BESOIU, Nicolae LUPU, Teodor TULPAN.

Astfel se încheie campania „10 Mari Sibieni” dar proiectul „MARI SIBIENI” va continua şi în perioada următoare printr-o serie de acţiuni ce vor fi anunţate la momentul oportun.

Dorinţa acestei campanii este aceea de a îi face cunoscuţi pe marii sibieni din întreaga istorie a Sibiului.

Campania a început prin demersul a doi bloggeri sibieni, Răzvan Pop (www.razvanpop.ro) şi Tudor Popa (www.cemerita.ro) şi sub patronajul Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

În urma voturilor din luna septembrie şi din luna noiembrie aproape 25.000 de sibieni au votat pentru alegerea celui mai mare sibian.

Dorim încă odată să mulţumim celor care ne-au ajutat în reuşita acestei campanii:

BLOGGERI: Alexandra Capotă (alexsleepy.wordpress.com), Marius Bârsan (freecyclesibiu.blogspot.com), Daniel Bâlbă (piatacibin.ro), Călin Blaga şi Miruna Roman (podulminciunilor.ro), Liliana Nenciu Blaga (parfumdefemeie.wordpress.com), Bogdan Brylynski (brylu.ro), Mihai Copăceanu (psihologiebun.wordpress.com), Adrian Cozma (vladimirempire.blogspot.com), Camelia Crişan (camiku.blogspot.com), Roberto Dietrich (robertodietrich.ro), Ciprian Drăghici (citadelasibiana.ro), Ada Frandeş (dreamwind55.blogspot.com), Daniel Hoja (daninhodj.blogspot.com), Bogdan Isăilă (pancu.ro), Teo Iuhas (bagatorideseama.com), Raluca Ştefania Lazăr (opiniijuridice.blogspot.com), Maria Marin (maryamarin.blogspot.com), Monica Obogeanu (obogeanu.com), Eliza Penciu (greencharme.blogspot.com), Bianca Popa (casascorpiei.wordpress.com), Claudia Popa (nobine.wordpress.com), Andrei Popianoş (alteuri.blogspot.com), Miruna Siminel (siblonedelegandesc.ro), Sebastian Suceveanu (seba-suceveanu.blogspot.com), Cosmin Şipos (chewingisaddictive.wordpress.com), Maria Tomoiaga (mariatomoiaga.blogspot.com), Monica Turcu (moni2907.blogspot.com).

PRESĂ: TV şi Radio Eveniment, Turnul Sfatului, Sibiu 100% şi jurnaliştilor Alin Bratu, Angela Carabaşu, Adela Cândea, Cosmin Chelcea, Elida Ioana Cremene, Traian Deleanu, Ştefan Dobre, Laurenţiu Sever Lup, Andrey Kobolov, Alexandra Marcu, Isabela Paulescu, Ciprian Stăvar.

SUSŢINĂTORI ONLINE: femeiaunika.com, sibiul.ro, stirisibiu.ro, sibiunews.ro, spixii.ro, sibienii.ro

SPONSORI, SUSŢINĂTORI: Printcenter, ExpressYou, smartart.ro, hostvision.ro

LOCAŢII PARTENERE: Loteria Română, CarmOlimp, Librăria Humanitas, magazinul LaFantezie, Cafe Wien, Atrium Cafe, Oldies Pub, Supporter Pub, Old Friends Pub, Erasmus Cafe, taxi 924.

MULŢUMIRI: CSU Fans, Radu Scutea, Valeriu Obogeanu (şcoala Radu Selejan), Aurelia Roca (şcoala Regina Maria), Silviu Scrob, Rareş Budac, Emanuel Tăvală.

Mulţumim încă odată tuturor pentru sprijinul acordat!

vineri, decembrie 3

10 MARI SIBIENI. COMUNICAT DE PRESĂ

vineri, decembrie 3

COMUNICAT DE PRESĂ

Duminică, 05 decembrie 2010, va fi transmisă pe TV Eveniment emisiunea „Gala Marilor Sibieni”. În cadrul acestei emisiuni va fi anunţat cel mai mare sibian, aşa cum l-au ales sibienii.

Aceasta este ultima acţiune a campaniei „10 Mari Sibieni”.

Dorinţa acestei campanii este aceea de a îi face cunoscuţi pe marii sibieni din întreaga istorie a Sibiului.

În luna septembrie aproape 17.000 de sibieni au votat pentru alegerea celor mai mari sibieni, iar în urma votului au rămas cei 10 MARI SIBIENI.

Aceştia sunt (în ordine alfabetică):



Ion BESOIU, Lucian BLAGA, Samuel von BRUKENTHAL, Emil CIORAN, Gheorghe LAZĂR, Nicolae LUPU, Octavian GOGA, Hermann OBERTH, Andrei ŞAGUNA, Teodor TULPAN.


Pentru detalii legate de campanie şi de organizarea conferinţei de presă:

Răzvan Pop, 0744476703, razvan_c_pop@yahoo.com

Tudor Popa

marți, noiembrie 30

10 MARI SIBIENI.ATENȚIE: SE CITEȘTE!

marți, noiembrie 30
Astăzi, 30 noiembrie 2010, vom fi prezenţi în magazinul CarmOlimp din Terezian (Sibiul Nou) începând cu orele 18.00.



Aici vom citi şi în cele din urmă vom oferi cărţi, clienţilor magazinului amintit, într-un ultim demers de conştientizare a sibienilor asupra importanţei şi rolului personalităţilor care au „construit” oraşul nostru.
Cărţile ce le vom împărţi sibienilor sunt oferite de Librăria Humanitas din Sibiu şi de familia Lupu, prin amabilitatea nepotului marelui sibian, Nicolae Lupu – Graţian Lupu.



Sunt cărţi scrise de unii din cei mari sibieni dar şi alte lucrări.

Vă aşteptăm alături de noi şi astăzi, aşa cum aţi fost de fiecare dată.

sâmbătă, noiembrie 27

10 MARI SIBIENI. SĂPTĂMÂNA DECISIVĂ!

sâmbătă, noiembrie 27

Campania 10 MARI SIBIENI se încheie săptămâna viitoare!

Nu uitaţi să votaţi!

Votaţi GHEORGHE LAZĂR!


Pentru săptămâna viitoare, organizatorii campaniei, adică Răzvan Pop şi Tudor St. Popa, anunţă următoarele:

Urmează poate cea mai grea săptămână a campaniei noastre. De aceea vă rugăm să ne susţineţi şi ajutaţi în acţiunile noastre.

Astăzi, CSU Atlassib Sibiu, echipa nosatră de baschet, joacă cu CSM Bucureşti. Ajutaţi de CSU Fans, vom fi prezenţi începând cu orele 17.00 la Sala Polivalentă pentru a îi prezenta pe cei 10 MARI SIBIENI, fanilor de baschet, sibienilor. Vă aşteptăm alături de noi.






Luni, la orele 18.00, în Oldies Club, de pe strada Alexandru Papiu Ilarian, vom lansa site-ul www.marisibieni.ro. Avem onoarea de a îl avea printre noi pe unul dintre cei 10 MARI SIBIENI, pe dl. ION BESOIU. Acesta va discuta cu noi şi cu cei prezenţi la acea oră. De asemenea vom viziona şi ultimul său film dedicat Sibiului.

VĂ AŞTEPTĂM ÎNTR-UN NUMĂR CÂT MAI MARE ALĂTURI DE NOI ŞI DE ION BESOIU.

Marţi, ajutaţii fiind de Librăria Humanitas şi de supermarketul Carmolipm, vom impărţi cărţi în numele celor 10 MARI SIBIENI. Revenim cu mai multe detalii. Vă aşteptăm alături de noi.




Duminică, 5 decembrie, veţi putea urmări pe TV Eveniment, GALA MARILOR SIBIENI, în cadrul căreia vom anunţa cel mai mare sibian, aşa cum a fost ales de către voi, sibienii.





VĂ AŞTEPTĂM ALĂTURI DE NOI ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

P.S. Nu uitaţi să votaţi!!!

marți, noiembrie 9

10 MARI SIBIENI. VOTAŢI GHEORGHE LAZĂR!

marți, noiembrie 9


Îmi revine îndatorirea şi bucuria de a susţine şi de a prezenta biografia unuia dintre cei 10 MARI SIBIENI:

GHEORGHE LAZĂR
fondatorul învăţământului românesc




Este născut la Avrig în 1779.
Creşte în casa baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei ce îşi avea palatul de vară la Avrig.
Studiază la Sibiu la colegiul iezuit (ce astăzi îi poartă numele) iar apoi la Cluj. Studiile universitare şi le definitivează la Viena, unde studiază istorie, filosofie şi ştiinţe exacte. Tot la Viena studiază şi teologia.

Este hirotonit ca preot şi arhidiacon dar revine la Sibiu.
Va fi criticat pentru ideile sale liberale şi reformatoare în privinţa dezvoltării Bisericii din Transilvania.
Unii cercetători susţin că el a fost la un moment dat şi subiectul unei nominalizări la postul de episcop.

La Sibiu predă la şcoala teologică ortodoxă (clădirea există şi astăzi pe strada Reconstrucţiei). Aici începe să introducă tot mai mult limba română şi litele latine. Intră în conflict cu episcopul ortodox, este destituit de guvernatorul provinciei şi pleacă în 1816 la Bucureşti.

Ajutat de elita românească va promova tot mai mult limba română în predare.
Este fondatorul primei şcoli cu predare în limba română din Ţara Românească, actualul Colegiu „Sf. Sava”.
Tot în Bucureşti realizează primele ridicări topografice ale unor moşii din principat.

Se implică în viaţa politică a Ţării Româneşti.

Ajutându-l pe Tudor Vladimirescu în apărarea Bucureştiului.
După înfrângerea mişcării pandurilor, este nevoit să părăsească principatul.
Se retrage la Sibiu şi apoi la Avrig.
Moare în 1823, fiind înmormântat în curtea bisericii ortodoxe din localitate.

Sibiul i-a comemorat existenţa prin numirea unei străzi şi a apoi a colegiului iezuit ale cărui cursuri le-a urmat şi el. În perioada comunistă autorităţile locale îi vor aşeza o statuie din calcar în Piaţa Mare a oraşului. Aceasta va fi demolată şi înlocuită cu una din bronz în 2006. Un alt bust al cărturarului se află în Parcul ASTRA.


statuia lui Gheorghe Lazar din Piata Mare, fotografie de Camelia Crisan

LOCURI CE ÎL LEAGĂ DE SIBIU

  • str. Gheorghe Lazăr (ce îi poartă numele),
  • Colegiul „Gh. Lazăr” (unde a învăţat şi acum îi poartă numele),
  • parohia Romano Catolică din Piaţa Mare (unde a studiat),
  • şcoala românească de pe str. Reconstrucţiei (unde a predat),
  • biserica Sf. Luca (cu care a colaborat).

Şi nu uitaţi:

miercuri, noiembrie 3

10 MARI SIBIENI. FINALA

miercuri, noiembrie 3


CAMPANIA „10 MARI SIBIENI”

o campanie organizată de

Răzvan C. POP (www.razvanpop.ro)

Tudor.Ş. POPA (www.cemerita.ro)

COMUNICAT DE PRESĂ

Campania „10 Mari Sibieni”a ajuns la ultima etapă a sa.
Răzvan Pop împreună cu Tudor Şt. Popa au iniţiat la începutul lunii iunie această campanie de conştienţizare şi de informare a sibienilor.

Dorinţa a fost aceea de a îi face cunoscuţi pe marii sibieni din întreaga istorie a Sibiului.

În primele trei luni fiecare mare sibian a fost prezentat de ambii organizatori, cât şi de alţi 16 bloggeri sibieni.

Aceştia sunt:

Marius Bârsanhttp://freecyclesibiu.blogspot.com. Marius îl susţine pe HERMANN OBERTH

Daniel Bâlbăhttp://piatacibin.ro/blog/. Daniel îl susţine pe EMIL CIORAN.

Eliza Penciuhttp://www.greencharme.blogspot.com/. Eliza îl susţine pe NICOLAE LUPU.

Bianca Popahttp://casascorpiei.wordpress.com/. Bianca îi susţine pe TEODOR TULPAN şi ANDREI ŞAGUNA.

Bogdan Brylynskihttp://www.brylu.ro/. Bogdan îl susţine pe ION BESOIU.

Raluca Lazărhttp://opiniijuridice.blogspot.com/. :) Îl susţin pe GHEORGHE LAZĂR

Călin Blaga http://www.podulminciunilor.ro/. Călin îi susţine pe LUCIAN BLAGA şi OCTAVIAN GOGA

Alexandra Capotăhttp://alexsleepy.wordpress.com/. Alexandra îl susţine pe SAMUEL VON BRUKENTHAL

De asemenea trebuie subliniat ajutorul ziarelor Turnul Sfatului, Sibiu 100% dar şi a TV şi radio Eveniment.

În luna septembrie aproape 17.000 de sibieni au votat pentru alegerea celor mai mari sibieni, iar în urma votului au rămas cei 10 MARI SIBIENI.

Aceştia sunt (în ordine alfabetică): Ion BESOIU, Lucian BLAGA, Samuel von BRUKENTHAL, Emil CIORAN, Gheorghe LAZĂR, Nicolae LUPU, Octavian GOGA, Hermann OBERTH, Andrei ŞAGUNA, Teodor TULPAN.


Dintre aceştia, începând de astăzi puteţi alege pe cel mai mare sibian.

Cum se poate vota?
Fie pe site-ul lui Răzvan Pop:
http://10sibieni.razvanpop.ro/sibieni


fie pe site-ul lui Tudor Şt. Popa:
http://cemerita.ro/2010/11/01/vot-final

fie pe contul de facebook al campaniei.

De săptamana viitoare se va putea vota în locaţiile partenere, ce le vom anunţa la momentul oportun.

De asemenea vom avea un sistem de votare prin sms, banii rezultaţi din acest mod de votare, urmând a-i depune într-un proiect legat de cei 10 mari sibieni.

Aşadar, vă aşteptăm la vot!

vineri, octombrie 22

Abuzul de drept. Perseverenţa în prostie. Consecinţe

vineri, octombrie 22



Fiecare are marota lui.
Şi nu, nu este vorba despre caricatura unui animal care înveleşte ciocolata, ci despre idei fixe şi preocupări excesive, uneori obsedante, pentru un anumit lucru.

Marotele pot fi benefice atunci când tind să demonstreze un concept revoluţionar. Pot fi şi obositoare când urmăresc caii verzi de pe pereţi sau fantome ale trecutului.

Dar marotele pot fi comice atunci când stăruinţa depusă priveşte o idioţenie.
Trebuie însă să recunosc că, de cele mai multe ori, nu râd atunci când am de-a face cu această ultimă categorie de idei fixe.
Şi asta pentru că, dacă prostia este de cele mai multe ori scuzabilă, perseverenţa în prostie este agasantă.

Un exemplu…

Raportul juridic dedus judecăţii vizează solicitarea recurenţilor-reclamanţi de revocare parţială (!?) a unei donaţii pentru ingratitudine.
Instanţa de fond a apreciat valoarea donaţiei şi a pus în vedere reclamanţilor recurenţi achitarea taxei judiciare de timbru, sens în care au fost şi citaţi la data de 24.04.2009. Cu toate acestea, deşi reclamanţii au beneficiat de indulgenţa instanţei de judecată, nici la al 10-lea termen de judecată nu au binevoit să achite taxa de timbru datorată.
Prin Încheierea din 09.10.2009 a fost respinsă cererea de acordare de ajutor public judiciar, iar prin Încheierea din 16.11.2009 a fost respinsă şi cererea de reexaminare.
În atarea situaţie, obligaţia legală de plată a taxei judiciare de timbru a subzistat în sarcina recurenţilor-reclamanţi, aceştia neînţelegând însă să-şi îndeplinească obligaţiile.
Astfel, JUDECĂTORIA SIBIU, prin Sentinţa nr.X/11.12.2009 a respins cererea de chemare în judecată ca insuficient timbrată.
De asemenea, TRIBUNALUL SIBIU, prin Decizia civilă nr.Z din 21.06.2010 a respins apelul declarat de către reclamanţi împotriva sentinţei instanţei de fond.

Surpriză însă, reclamanţii formulează şi RECURS, prin AVOCAT:
"Subsemnaţii D şi D…solicit în contradictoriu…admiterea recursului, casarea decizie civile şi, pe cale de consecinţă, casarea sentinţei civile a Judecătoriei Sibiu” (?!?!)
„Pentru următoarele motive: prin sentinţa civilă a Judecătoriei Sibiu s-a anulat ca insuficient timbrată acţiunea civilă formulată de subsemnaţii în contradictoriu cu pârâtul X, sens în care am fost obligaţi la plata cheltuielilor de judecată” (?!?!)
„Împotriva sentinţei am declarat apel, solicitând admiterea apelului şi casarea sentinţei şi trimiterea cauzei spre rejudecare invocând ca motiv temeinic nelegalitatea soluţiei instanţei de fond pentru faptul că am formulat o cerere de ajutor public judiciar care a fost respinsă” (?!?!)

Atât. OAU! Asta da motivare.
Dacă prostia ar durea, d-nul Avocat s-ar tăvăli în chinuri.

În mod evident, intimatul a solicitat respingerea recursului ca fiind nul.
De asemenea, în baza art.723 din Codul de procedură civilă, a solicitat instanţei să constate faptul că recurenţii reclamanţi îşi exercită drepturile procedurale cu rea-credinţă şi în alt scop decât cel prevăzut de lege şi în consecinţă, în baza art. 1081, alin.(1), pct.1, lit.a din Codul de procedură civilă, să fie sancţionaţi cu amendă judiciară.
Curtea de Apel Alba Iulia a constatat nul recursul, DAR a omis să se pronunţe asupra abuzului de drept, deşi potrivit art.1081, alin.(1) pct.1, lit.(a) din Codul de procedură civilă introducerea cu rea-credinţă a unor cereri vădit netemeinice este sancţionabilă.
În aceste condiţii, formularea unei cereri de recurs, mai ales a uneia inteligibile şi redundante, prin care dreptul procedural este dirijat în alt scop decât cel prevăzut de lege şi vizează tergiversarea finalizării cauzei este abuzivă.
Pe de altă parte, potrivit jurisprudenţei în materie, exercitarea unei căi legale de atac nu poate fi considerată ca fiind abuzivă.
Păcat…

Există totuşi şi cazuri în care un astfel de abuz a fost sancţionat:

"În condiţiile în care recurentul invocă neconstituţionalitatea unei dispoziţii legale care îi este favorabilă, se apreciază că scopul urmărit nu este cel de a obţine verificarea de către Curtea Constituţională a conformităţii textului cu legea fundamentală, ci chiar efectul stabilit - de regulă - de lege, ca efect al invocării excepţiei, respectiv suspendarea cauzei, pâna la soluţionarea excepţiei. Asa fiind, dreptul conferit de lege este dirijat către un alt scop decât cel pentru care a fost recunoscut, astfel încât, prin invocarea exceptiei de neconstituţionalitate, recurentul a savârsit un abuz de drept, care se impune a fi sancţionat prin respingerea cererii de sesizare a Curţii Constituţionale".

Decizia comercială nr. 194R/08.02.2007 a Curţii de Apel Bucureşti

„În ceea ce priveşte ultimul motiv de recurs, s-a reţinut că recurentul a invocat în faţa judecatorului-sindic excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.98, alin.(2), în ceea ce priveşte referirea la alin.(1) din Legea nr.85/2006. În esenta, s-a apreciat de către recurent că textul este neconstituţional, datorită faptului că el nu indică, în rândul persoanelor citate în vederea discutării planului, şi asociaţii/acţionarii debitorului, iar administratorul special nu are decât atribuţiile limitativ prevăzute de art.18, alin.(2) din Legea nr. 85/2006.
Curtea a reţinut însă că semnatarul excepţiei este şi administrator special al debitorului S.C. S. S.A., fiind desemnat în aceasta calitate la data de 25.09.2006, prin Hotarârea Adunarii Generale Extraordinare a Acţionarilor debitorului.
În acest context, Curtea a mai constatat ca art.18, alin.(1) din Legea nr. 85/2006 stabileşte că administratorul special reprezintă interesele asociaţilor/acţionarilor debitorului, astfel încât asociaţii/acţionarii nu mai participă direct la procedură, căci ei sunt reprezentaţi de administratorul special.
Prin urmare, rezultă ca textul atacat pentru neconstituţionalitate cuprinde prevederi favorabile recurentului.
Legea nr.47/1992 reglementează procedura ce trebuie urmată pentru invocarea şi soluţionarea unei excepţii de neconstituţionalitate.
Scopul controlului de constituţionalitate constă în stabilirea conformităţii sau non-conformităţii unei dispoziţii legale cu Constituţia.
Efectul invocării unei excepţii de neconstituţionalitate este acela că instanţa nu mai poate păşi la soluţionarea cauzei, pâna la momentul stabilirii de către Curtea Constituţională a conformităţii prevederilor pretins neconstituţionale cu legea fundamentală.
De regulă, în vederea prezervării drepturilor părţilor, legiuitorul a stabilit, în art.29, alin.(5) din Legea nr.47/1992, republicată şi modificată, un alt efect al invocării excepţiei de neconstituţionalitate, şi anume suspendarea judecăţii cauzei, pe perioada soluţionării excepţiei. Cu titlu de excepţie, art.8, alin. final din Legea nr.85/2006 îngăduie judecătorului-sindic să nu suspende judecata cauzei, în situaţia în care dispoziţiile pretins neconstituţionale au făcut deja obiect al cel puţin unei decizii a Curţii Constituţionale.

Prin urmare, deşi părţilor li se recunoaşte dreptul de a solicita verificarea de către Curtea Constituţională a conformităţii cu Constituţia a unor prevederi legale care au legatură cu cauza, acesta trebuie exercitat cu bună-credinţă şi potrivit scopului în vederea căruia a fost recunoscut de lege, potrivit art.723, alin.(1) din C.proc.civ.
În acest context, Curtea a înlăturat susţinerea recurentului, potrivit căreia interpretarea dispoziţiei cuprinse în art.723, alin.(2) din C.proc.civ. conduce la concluzia că partea care foloseşte drepturile procedurale în mod abuziv poate fi obligată doar la plata daunelor-interese, căci sancţiunea cea mai potrivită este lipsirea actului abuziv de efectele în vederea cărora a fost realizat.

joi, octombrie 14

AU FOST ALEȘI CEI 10 MARI SIBIENI!

joi, octombrie 14

CAMPANIA „10 MARI SIBIENI”

o campanie organizată de
Răzvan C. POP
(http://www.razvanpop.ro/)
Tudor Şt. POPA
(http://www.cemerita.ro/)


PUNCTAJ CONFERINŢĂ DE PRESĂ

Am numărat 16.437 voturi
Vot online – 7.937 voturi; vot taloane – 8.500 voturi.

Cei 10 MARI SIBIENI sunt:

Ion BESOIU, Lucian BLAGA, Samuel von BRUKENTHAL, Emil CIORAN, Gheorghe LAZĂR, Nicolae LUPU, Octavian GOGA, Hermann OBERTH, Andrei ŞAGUNA, Teodor TULPAN.

Următorii 40 sunt:
Aurel VLAICU, Ioan SLAVICI, Klaus JOHANNIS, Ricky DANDEL, Radu STANCA, Ion RAŢIU, Timotei CIPARIU, Antonie PLĂMĂDEALĂ, Simeon BĂRNUŢIU, George BARIŢIU, Lucian VINŢAN, Steliana NISTOR, Claudia PRESĂCAN, George CALBOREANU, Dumitru STĂNILOAE, Florin GRIGORAŞ, Conrad HAAS, Nicholaus OLAHUS, Franz BINDER, Onisifor GHIBU, Zaharia BOIU, Emil HUREZEANU, George DIMA, Ilie FLOAŞIU, Iancu DUMITRESCU, Vasile AARON, Cornel IRIMIE, Ştefan ORTH, Miklos BORSOS, Pompeiu ONOFREIU, Ioan LUPAŞ, Nicolae BĂLAN, Emil SIGERUS, Timotei POPOVICI, Ilie BEU, Nicolae MANOLESCU, Carl WOLFF, Melita RUHN, Romulus VUIA, Emil FISCHER.


Locurile 51 – 100:
Dieter ACKER, Wolf von AICHELBURG, Thomas ALTEMBERGER, Arthur ARZ VON STRAUSSENBURG, Eduard Albert BIELZ, Gustav BINDER, Wilhelm BINDER, Johann BOBEL, Aurel BROTE, Michael von BRUKENTHAL, Andrei CODRESCU, Sabina COJOCAR, Maria COSMA, Partenie COSMA, Miron CRISTEA, Otto CZEKELIUS, Dan DĂNILĂ, Gavril DEJEU, Juliana FABRITIUS DANCU, Sebastian HANN, Hans HERMANN, Martin HOCHMEISTER SR, Albert HUET, Ioan ICĂ jr, Nae IONESCU, Ştefan Octavian IOSIF, Mircea IVĂNESCU, Inocenţiu KLEIN, Samuel KLEIN, Jan LEVOSLAV BELLA, Petru LUCA, Vasile MOGA, Elias NICOLAI, Paul NIEDERMAIER, Andrei OŢETEA, Alexandru PAPIU ILARIAN, Oskar PASTIOR, Mircea PĂCURARIU, Dan PERJOVSCHI, Ioan PIUARIU MOLNAR, Ion POPESCU SIBIU, Daniil POPOVICI BARCIANU, Andreas RIEGER, Visarion ROMAN, Hans Otto ROTH, Eginald SCHLATTNER, August von SPIESS, Friedrich TEUTSCH, Viorel TILEA, David URS de MARGINE.

Locurile 101 – 150:
Florian AARON, Martin ADLER von HOCHMEISTER JR, Karl ALBRECHT, Andrei BÂRSEANU, Michael BIELZ, Georg BETTE, Eugeniu BROTE, Johann Eberhardt BLAUMANN, Richard CSAKI, Cornel DIACONOVICI, Vasile DOBRIAN, Albert DORR, Ion Codru DRĂGUŞANU, Franz Xaver DRESSLER, Wilhelm EDLER von HOCHMEISTER, Valentin Frank von FRANKENSTEIN, Gustav GUNDISCH, Christian Friedrich Samuel HAHNEMANN, Petrus HALLER, Norbert HANN von HANNENHEIM, Johann Zabanius SACHS von HARTENECK, Georg HECHT, Victor HESS, Hellmut KLIMA, Julius Joachim Ludwig von HORST, Johann Wilhelm KRAFFT, Andreas LAPICIDA, Joseph LATZEL, Ilie MĂCELARIU, Ion MEŢIANU, Simon MILES, Filip MOLDOVEANU, Franz Joseph MULLER von REICHENSTEIN, Ion NEGOIŢESCU, Franz NEUHAUSER cel TÂNĂR, NIKOLAUS, Gustav ONGYERTH, Lia PERJOVSKI, Constantin Hagi POPP, Zenovie POPP, Ioan SASUL, Adolf SCHULLERUS, Paul SCHUSTER, Mihaela STĂNULEŢ, Tobias STRANOVIUS, Gheorge ŞOIMA, Georg Daniel TEUTSCH, Ferdinand Graf TIGE, Thomas de VILLA HERMANNI, Paulus WOLFF.

Locurile 151 – 200:
Johann Michael ACKNER, Michael Gottlieb AGNETHLER, Septimiu ALBINI, Mathias ARMBRUSTER, Julius BIELZ, Thomas BOMELIUS, Lajos BRILINSKI, Valentinus CORVINUS, Philipp COLLIGNON, Arthur COULIN, Sandor DOMANONSZKY, Karl DORSCHLAG, Josef DROTLEFF, Martin FELMER, Anton FILEK, Thomas GEMMARIUS, Franz GEBBEL, Hugo GLANTZ von EICHA, Adolf GOTTSCHLING, Michael HISSMANN, Franz HODJAK, Kurt HOREDT, Friedrich JICKELI, Gustav KAPP, Caspar de KOBOT, Friedrich KRASSER, Hermann KUSMANEK von BURGNEUSTADTEN, Petrus LANTREGEN, Johannes LULAY, Gallus LUTSCH, Andreas MELTZER, Mathias MILES, Alexandru MOCSONY, Friedrich MULLER LANGENTHAL, Gustav NUSSBACHER, Markus PEMPFFLINGER, Ioan PUŞCARIU, Ludwig REISSENBERGER, Johannes von ROSENAU, Martin SIEBENBURGEN, Anton STEINWALD, Iosif STERCA ŞULUŢIU, Janos Marton STOCK, Octav ŞMIGHELSCHI, Octavian TĂSLĂUOAN, Lukas TRAPOLDNER, Anton TRAUTENBERGER, Virgil VĂTĂŞIANU, Giovanni Morando VISCONTI, Erwin WITTSTOCK.

Locurile 201 – 215:
Joseph BERDIA, Friedrich Albert BOCK, Bernhard CAPESIUS, Theobaldus GRYPHIUS, Jakob HENZMANISSE, Simon HOFFMEYER, Karl NEUGEBOREN, Johann Ludwig NEUGEBOREN, Sebastian PAUSCHNER, Christian REICHERT, Georg REICHESDORFFER, Joachim TURJE, Johannes WAYDA, Johann WEST von NEUSOL, Johann Theophil DELPHINI.

Johann Theophil DELPHINI – unicul care nu a primit nici un vot.

TOP 5 SECOLELE XIII – XV:
Nicholaus OLAHUS, Thomas ALTEMBERGER, Georg HECHT, Thomas de VILLA HERMANNI, Andreas LAPICIDA.
TOP 5 SECOLELE XVI – XVII:
Conrad HAAS, Albert HUET, Elias NICOLAI, Ioan SASUL, Paulus WOLFF.
TOP 5 SECOLUL XVIII:
Samuel von BRUKENTHAL, Inocenţiu KLEIN, Petru LUCA, Michael von BRUKENTHAL, Samuel KLEIN.
TOP 5 SECOLUL XIX:
Gheorghe LAZĂR, Andrei ŞAGUNA – în ordine alfabetică, Ioan SLAVICI, Ion RAŢIU, Timotei CIPARIU.
TOP 5 SECOLUL XX:
Lucian BLAGA, Emil CIORAN, Nicolae LUPU, Octavian GOGA, Hermann OBERTH – în ordine alfabetică.
TOP 5 MARI SIBIENI ÎN VIAŢĂ:
Ion BESOIU, Teodor TULPAN – în ordine alfabetică, Klaus JOHANNIS, Ricky DANDEL, Lucian VINŢAN.
TOP 5 FEMEI:
Steliana NISTOR, Claudia PRESĂCAN, Melita RUHN, Maria COSMA, Sabina COJOCAR.
TOP 5 ROMÂNI:
Ion BESOIU, Lucian BLAGA, Emil CIORAN, Gheorghe LAZĂR, Nicolae LUPU – în ordine alfabetică.
TOP 5 SAŞI:
Samuel von BRUKENTHAL, Hermann OBERTH, Klaus JOHANNIS, Ricky DANDEL, Franz BINDER.
TOP 5 MAGHIARI:
Miklos BORSOS, Lajos BRILINSKI, Sandor DOMANONSZKY, Joseph BERDIA.
TOP 5 OAMENI POLITICI:
Samuel von BRUKENTHAL, Octavian GOGA – în ordine alfabetică, Klaus JOHANNIS, Ion RAŢIU, Simeon BĂRNUŢIU.
TOP 5 PRIMARI:
Klaus JOHANNIS, Thomas ALTEMBERGER, Georg HECHT, Albert DORR, Petrus HALLER.
TOP 5 OAMENI DE CULTURĂ:
Lucian BLAGA, Emil CIORAN, Gheorghe LAZĂR, Nicolae LUPU – în ordine alfabetică, Ioan SLAVICI.
TOP 5 SCRIITORI:
Lucian Blaga, Emil CIORAN, Octavian GOGA – în ordine alfabetică, Ioan SLAVICI, Radu STANCA.
TOP 5 MUZICĂ:
Ricky DANDEL, Timotei CIPARIU, Florin GRIGORAŞ, George DIMA, Iancu DUMITRESCU.
TOP 5 ARTIŞTI (PICTORI, SCULPTORI, FOTOGRAFI, ETC...):
Ştefan ORTH, Miklos BORSOS, Emil FISCHER, Hans HERMANN, Otto CZEKELIUS.
TOP 5 SCULPTORI:
Miklos BORSOS, Elias NICOLAI, Andreas LAPICIDA, Petrus LANTREGEN, Simon HOFFMEYER.
TOP 5 PICTORI:
Ştefan ORTH, Hans HERMANN, Dan PERJOVSCHI, Juliana FABRITIUS DANCU, Johann BOBEL.
TOP 5 TEATRU (ACTORI, AUTORI, REGIZORI, MANAGERI, ETC...):
Ion BESOIU, Radu STANCA, George CALBOREANU, Martin HOCHMEISTER SR, Gustav ONGYERTH.
TOP 5 OAMENI DE ŞTIINŢĂ:
Hermann OBERTH, Aurel VLAICU, Lucian VINŢAN, Conrad HAAS, Cornel IRIMIE.
TOP 5 ISTORICI:
Nicolae LUPU, Nicholaus OLAHUS, Onisifor GHIBU, Ioan LUPAŞ, Emil SIGERUS.
TOP 5 TIPOGRAFI:
Martin HOCHMEISTER SR, Paulus WOLFF, Filip MOLDOVEANU, Thomas de VILLA HERMANNI, Johann Wilhelm KRAFFT.
TOP 5 SPORT:
Teodor TULPAN, Steliana NISTOR, Claudia PRESĂCAN, Melita RUHN, Sabina COJOCAR.
TOP 5 OAMENI DE AFACERI:
Ilie FLOAŞIU, Carl WOLFF, Petru LUCA, Gustav BINDER, Andreas RIEGER.
TOP 5 TEOLOGI:
Andrei ŞAGUNA, Timotei CIPARIU, Antonie PLĂMĂDEALĂ, Dumitru STĂNILOAE, Nicholaus OLAHUS.
TOP 5 TEOLOGI ORTODOXI:
Andrei ŞAGUNA, Timotei CIPARIU, Antonie PLĂMĂDEALĂ, Dumitru STĂNILOAE, Nicolae BĂLAN.
TOP 5 TEOLOGI ROMANO – CATOLICI:
Nicholaus OLAHUS, NIKOLAUS, Lajos BRILINSKI, Caspar de KOBOT, Joseph BERDIA.
TOP 5 TEOLOGI GRECO – CATOLICI:
Pompeiu ONOFREIU, Inocenţiu KLEIN, Samuel KLEIN.
TOP 5 TEOLOGI EVANGHELICI:
Friedrich TEUTSCH, Georg Daniel TEUTSCH, Hellmut KLIMA, Friedrich MULLER LANGENTHAL, Johann Michael ACKNER.
TOP 5 MILITARI:
August von SPIESS, David URS de MARGINE, Arthur ARZ VON STRAUSSENBURG, Ferdinand Graf TIGE, Julius Joachim Ludwig von HORST.

S-A VOTAT:

http://10sibieni.razvanpop.ro/sibieni – aici s-a votat o singură personalitate.
http://10marisibieni.cemerita.ro/2010/09/09/voteaza-cei-mai-mari-sibieni-pe-categorii/ – aici s-a votat pe categorii şi s-au votat mai multe personalităţi
http://www.facebook.com/pages/10-MARI-SIBIENI/115273488515617?v=photos&ref=ts – aici s-au votat mai multe personalităţi, printr-un like făcut fotografiei acestuia.
http://www.youtube.com/user/10MariSibieni – aici s-au votat mai multe personalităţi.

Ziarele Sibiu 100% şi Turnul Sfatului au publicat taloane care s-au putut completa şi trimite înapoi la redacţia ziarului.

S-a votat prin completarea de taloane (maxim cinci nominalizări). Acestea se găsesc în locaţiile partenere al campaniei. Taloanele au fost realizate cu ajutorul Express You, magazinul ce se regăseşte în bd. Mihai Viteazul nr. 11.

Locaţiile partenere ale campaniei sunt în acest moment: toate punctele Loteriei Române din Sibiu (11 locaţii), în cafenelele Cafe Wien, Atrium Cafe, Einstein Cafe, Old Friends Pub, Supporter Pub, Oldies Pub, Erasmus Cafe şi magazinul LaFantezie. De asemenea ele se regăsesc în librăria Humanitas şi magazinele Carmolimp precum şi în taximetrele 924. De asemenea am strâns voturi şi în urma prezentărilor avute în şcoli şi licee.

Taloanele după completare puteau fi lăsate în locaţia respectivă fie ele puteau fi aduse în cadrul magazinului Express You din Mihai Viteazul nr. 11.

PUNCTAJ GENERAL

Campania a început prin demersul a doi bloggeri sibieni, Răzvan Pop (www.razvanpop.ro) şi Tudor Popa (www.cemerita.ro) şi sub patronajul Asociaţiei pentru Înfrumuseţarea Oraşului Sibiu.

Este cea mai transparentă campanie desfăşurată vreodată în Sibiu. Nu s-a pornit cu un fond stabilit din punct de vedere financiar şi mediatic, preferându-se a se chema alături diferiţi parteneri pe parcursul acesteia. (a se vedea lista partenerilor). O primă, importantă realizare a campaniei noastre a fost revitalizarea blogosferei sibiene, care după o lungă perioadă de timp s-a reactivat şi reunit într-un proiect comun.

Propunerea noastră era aceea de a ne alege cel mai mare sibian. În primul rând îi invităm pe sibieni să îşi aleaga cel mai mare sibian. Cel mai mare sibian din istorie, începând cu cavalerii şi primarii secolelor medievale şi finalizând cu artiştii contemporani, dand un exemplu.

Când ne-am gândit la marii sibieni, ne-am gandit la acele personalităţi ale istoriei şi culturii noastre care prin originea lor sau prin activitatea lor sau prin moştenirea ce au lasat-o şi-au legat numele, într-un mod esenţial de oraşul nostru.

În primele trei luni, ne-am propus a prezenta toate personalităţile alese pentru a intra în „competiţia” celui mai mare sibian. Acestea au fost prezentate pe cele două bloguri ale iniţiatorilor (toate cele 215 personalităţi), pe cele 18 bloguri ce s-au alăturat campaniei precum şi pe site-ul ziarului Turnul Sfatului şi în emisiunile TV Eveniment.

Lista iniţială a suferit modificări, cei care au urmărit această campanie considerând că sunt şi alte personalităţi care merita a fi adăugate listei noastre. Alţi 43 de mari sibieni au fost adăugaţi. Alte personalităţi care la început se regăseau între propunerile noastre, au fost retrase, nefiind concludent aportul lor la viaţa şi istoria Sibiului.

În a patra lună invităm sibienii să îşi aleagă cel mai mare sibian, votându-l.

În urma votului vom realiza un top complet pe care îl vom prezenta la începutul lunii octombrie. Primii zece ce vor reieşi în urma votului. vor fi prezentaţi doar în ordine alfabetică. Din acel moment, ei vor primi un avocat (personalitate sau un specialist în domeniu) care le va susţine imaginea şi vor veni cu argumentele necesare care vă vor face să îi votaţi încă odată, într-un sondaj final ce are menirea a alege pe cel mai mare sibian din istorie.

Lucrăm deja la site-ul oficial al campaniei, la o broşură ce ne dorim a ajunge în fiecare casă de sibian, la diferite materiale promoţionale, precum şi la o strategie postcampanie de continuare a acesteia.

Vă invităm pe această cale a vă alătura campaniei, prin orice fel doriţi, prin susţinere mediatică, prin voluntariat sau prin donaţii şi sponsorizări.
 
Opinii Juridice © 2008. Design by Pocket